Kategorier
Bygg

Stuckatur för olika typer av byggnader i Stockholm

Stuckatur i Stockholm kan både repareras och nymonteras av skickliga experter. Stuckaturer tillverkas av gips vilket gör att de går att anpassa efter önskemål.

När man nämner stuckatur tänker nog många på enorma krusiduller i taket på gamla herrgårdar och slott. Men stuckatur är mycket mer än så, och man behöver inte bo i ett slott för att stuckatur ska vara en passande detalj i hemmet. Det är inte heller endast enorma sekelskifteslägenheter på Östermalm som har stuckatur.

Trots att stuckatur kan vara mycket mer diskret än de överdådiga takdekorationerna man ser i vissa historiska byggnader, kan de ändå göra mycket för ett rum. Även mindre delar, som taklister, rosetter eller väggstuckatur ger en viss känsla till ett rum eller en fasad. Det behöver inte kännas som att man är på besök i Versailles eftersom det finns så många olika typer av stuckatur.

Stuckatur i Stockholm kan repareras

Att montera ny stuckatur är ganska vanligt idag, trots att det är en väldigt gammal byggtradition. Men det är inte bara nytt som sätts upp, det är också viktigt att vårda det gamla som finns. Det är viktigt att anlita pålitliga yrkesmän när det är dags att reparera stuckatur som är skadad eller sliten. Det gör att stuckaturen inte skadas samtidigt som de små och historiska detaljerna varsamt återställs.

När man anlitar proffs för reparation eller montering har man också möjlighet att specialanpassa stuckaturen. Eftersom de är gjorda av gips finns det oändligt många utföranden och detaljer att välja mellan. Det går alltså att anpassa stuckaturen helt efter önskemål och behov.